Gezonde voeding en een actieve levensstijl zijn van cruciaal belang, vooral voor studenten die (nog) vaak kiezen voor goedkoop en ongezond eten. In de schaduw van de Universiteit Twente (UT) bloeit echter een samenwerking op die niet alleen de krachten bundelt van lokale partijen, maar ook de nadruk legt op het belang van gezond eten en bewegen. Deze samenwerking, gevormd door Appeltje, de vers specialist van Nederland, en het NSK Ekiden, is meer dan alleen een estafetteloop; het is een culminatie van gezonde en duurzame initiatieven.

NSK Ekiden: Meer dan een estafetteloop

Het NSK Ekiden, een jaarlijkse estafetteloop georganiseerd voor en door studenten, is een evenement dat sportiviteit en saamhorigheid bevordert. Teams van studenten rennen samen als een geoliede machine, en het evenement belichaamt het belang van teamgeest en doorzettingsvermogen. Maar het NSK Ekiden gaat dit jaar verder dan alleen fysieke inspanning; het benadrukt ook de waarde van een gezonde levensstijl.

Appeltje: De voedingsspecialist

In de wereld van gezonde voeding is Appeltje een begrip. Als een 100 jaar oud familiebedrijf heeft Appeltje zich gevestigd als de vers specialist van Nederland. Ze leveren niet alleen vers fruit, groenten en andere gezonde snacks, maar ze streven er ook naar om bewustzijn te creƫren over het belang van voeding voor een gezond leven.
Dit doet Appeltje door ook bedrijven, scholen en instellingen te voorzien van vers fruit maar maakt het ook mogelijk niet geconserveerde en pure voedingsmiddelen zoals soep, vruchtensap, noten, boerenzuivel en muesli beschikbaar te stellen aan bedrijven en consumenten.
Daarnaast is Appeltje actief in het samenwerken en sponsoren van lokale en nationale partijen die inspelen op het belang gezonde voeding, bewegen en het versterken van de lokale economie.

Een gezonde samenwerking

De samenwerking tussen Appeltje en NSK Ekiden is geen toeval. Beide zijn lokale entiteiten die begrijpen dat gezond eten en bewegen hand in hand gaan. Studenten, vaak blootgesteld aan goedkope, ongezonde opties, hebben behoefte aan alternatieven die zowel voedzaam als betaalbaar zijn. Appeltje brengt niet alleen gezonde opties binnen handbereik, maar moedigt ook bewustwording aan over het belang van goede voeding evenals het belang van voldoende lichaamsbeweging.
Het NSK Ekiden biedt een evenement waar gezonde gewoonten kunnen worden bevorderd. Door de krachten te bundelen met Appeltje, wordt de boodschap versterkt dat gezondheid niet alleen wordt opgebouwd op de baan, maar ook in de keuzes die we daarbuiten maken.

Laten we samen de marathon naar een gezondere, meer bewuste toekomst lopen!